آگهـــــــیفای
آگهـــــــیفای
اسکم

چگونه سایت و پروژه های اسکم را تشخیص دهیم ؟ ( به همراه لیست پروژه های اسکم )

سلام و درود باتوجه به متضرر شدن کاربران زیادی در پروژه های اسکم و سایت های کلاهبردار از جمله شیرد ، اتو ، نیو سنتوری (قرن جدید) و … تصمیم گرفتیم تا دراین باره مقاله ای کامل و جامع منتشر نماییم تا شاید بتوانیم از متضرر شدن افراد در این پروژه های اسکم و کلاهبردار جلوگیری کنیم.

در این پست ابتدا در مورد روشهای کلاهبرداری رایج و نحوه تشخیص سایتها و پروژه های کلاهبردار صحبت می کنیم و در نهایت نیز لیست جدترین سایت های اسکم را معرفی می کنیم .

لطفا به ما اعتماد کنید و از پیوستن به سایتها و پروژه هایی به عنوان کلاهبردار و اسکمر معرفی میشوند خودداری کنید و لینک این مقاله را نیز در اختیار دوستان ، آشنایان و اطرافیان خود قرار دهید .

اسکم به چه معناست و به چه سایت ها ، اپ ها و پروژه هایی اسکم گفته میشود ؟

اسکم (Scam) به معنای کلاه بردار بوده و به سایت ها ، اپ ها و توکن هایی گفته میشود که با هدف کلاهبرداری و سواستفاده از کاربران ایجاد میشوند . این پروژه ها دارای ارزش و اعتبار نبوده و معمولا کلاهبرداران ، به صورت ناشناس اقدام به راه اندازی این پروژه ها می کنند و معمولا هیچ رد و اثری از خود بر جای نمی گذارند.

با پیشرفت روز افزونه تکنولوژی  بلاکچین و ارزهای دیجیتال ، متاسفانه  بستر کلاهبرداری و سواستفاده های کلاهبرداران به راحتی محیا شده و همیشه سایتها و پروژه هایی هستند که با هدف فریب کاربران تازه وارد و کم دانش جهت سرقت اطلاعات و یا غارت سرمایه شان  راه اندازی شده و اقدام به جذب کاربر و شبکه سازی می کنند.

رایج ترین روشهای کلاه برداری اینترنتی

در ادامه چند مورد از رایج ترین روشهای کلاه برداری اینترنتی را مورد بررسی قرار خواهیم داد که اکثر کلاهبرداری ها به دلیل ناشناس ماندن ، در حوزه رمزارزها اتفاق می افتد ، پس اگر در به تازگی وارد دنیای رمز ارزها شده اید ، لطفا این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

توکن های فیک :

توکن های فیک درواقع توکن هایی هستند که هیچ پشتوانه قوی و وایت پیپر معتبری ندارند و توسط کلاهبرداران حوزه بلاکچین ایجاد می شوند و  پس از مدتی ، توکن های زیادی از آن به فروش می رسد و ناگهان ، خبر می رسد که سازندگان آن ناپدید شده و پروژه داون میشود .

توصیه هایی برای اینکه از این روش کلاهبرداری در امان باشید :

  • قبل از خرید هر توکن ، در مورد آن تحقیق کنید ، وایت پیپر ، سایت ، اعضا و تمامی اطلاعات مربوط به آن را مورد بررسی قرار  دهید.
  • در صرافی های معتبر و دارای اعتبار بالا اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال کنید.
  • هیجانی تصمیم نگیرید و گول تبلیغات اغراق آمیز با وعده های سود های شگفت انگیر را نخورید .
  • قبل از خرید توکن ، از افراد با تجربه و مورد اعتماد در مورد پروژه مورد نظر خود سوال کنبد و از وی بخواهید شما را راهنمایی کند.
  • توکنی که قصد خرید آن را دارید ، باید در صرافی های مختلف لیست شده باشد و صرفا با  لیست شدن در یک صرافی و یا کیف پول ، اقدام به خرید آن نکنید .

سرمایه گذاری با سودهای قابل توجه (پانزی) :

این روش یکی از رایج ترین روشهای کلاه برداری در حوزه ارز های دیجیتال می باشد و متاسفانه بیشترین میزان کلاهبرداری ها در سطح کلان از این روش انجام میشود .

در روش کلاهبرداری پانزی ، شما را با وعده سود های آنچنانی جذب می کنند و از شما میخواهند برای بهره مندی از سودهای نجومی و با درصد بالا (معمولا روزانه بالای 30 درصد) ، سرمایه گذاری کنید و برای اطمینان خاطر شما ، تا مدتی نیز سود سرمایه تان را بصورت روزانه دریافت می نمایید و این باعث میشود تا اولا میزان سرمایه خود را افزایش دهید و ثانیا ، پروژه را  به اطرافیان خود نشان دهید و واریزی های سایت را نیز در اختیارشان قرار خواهید داد.

اما ممکن است بنا به دلایلی تمایل به معرفی پروژه به دیگران را نداشته باشید و بخواهید فقط خودتان در  آن کار کنید که متوجه پیشنهادات وسوسه انگیز شان  در مورد  زیرمجموعه گیری میشوید. برای مثال به شما گفته میشود که از خرید ها و واریزی های زیرمجموعه هایتان 20 الی 30 درصد ، پاداش زیرمجموعه گیری به شما تعلق می گیرد که در چنین شرایطی اشتیاق بیشتری برای این کار خواهید داشت و جذب افراد بیشتر و تامین سرمایه باعث میشود تا سایت مدت بیشتری دوام بیاورد و طعمه های بیشتری جذب کند.

در روش کلاه برداری از طریق طرح پانزی ، سود سرمایه تان از سرمایه گذاری افرادی تامین میشود که بعد از شما به سیستم می پیوندد و تا مدتی این رویه ادامه دارد خواهد بود.

اما به  محض اینکه زیرمجموعه گیری کم شود و سرمایه لازم  تامین  نشود  ، این  سایتها ناگهان  ازدسترس خارج شده و سرمایه های کاربران در آتش داشتن طمع شان خواهد  سوخت.

برای درک بیشتر این روش به تصویر زیر توجه کنید :

کلاه برداری طرح پانزی

برخی  از پروژه هایی که از این طریق از افراد زیادی کلاهبرداری  کرده اند  عبارتند از : قرن جدید New century ، اتو otto ، شیرد shared88.cc ، و … .

سایت قرن جدید که تقریبا یک سال قبل در کشور جنجال زیادی به راه  انداخت و با سود روزانه حدود 3 درصد توانست سرمایه زیادی را جذب کند و پس از چند ماه جمع شد و کلاه افراد زیادی را برداشتند . در این سایت با واریز ترون به کیف پول شان ، بصورت روزانه می توانستید سود سرمایه تان را برداشت کنید و در ازای زیرمجموعه گیری نیز بخشی از سرمایه زیرمجموعه هایتان به شما داده  میشد.

سایت های اتو و شیرد (که توسط  برخی افراد شارد نیز تلفظ میشود) ، جدید ترین سایتهایی هستند از این روش برای کلاه برداری استفاده می کردند و به تازگی جمع شده اند که ما از حدود 1 ماه قبل  از اسکم شدن سایت شیرد ، در لینک زیر ، به کاربران هشدار دادیم و توانستیم از نابودی تعدادی از  هموطنان مان جلوگیری کنیم  .

https://agahify.me/shared88-cc

از آنجا که تعداد این پروژه ها زیاد است معرفی هریک در یک پست برای ما امکان پذیر نیست و برای جلوگیری از اتلاف وقت و اطلاع رسانی سریع ، تصمیم گرفتیم تا در این پست علاوه بر معرفی روشهای کلاهبرداری ، تمامی سایت ها را در این صفحه در یک جدول معرفی کنیم .

ایردراپ های فیک و غیرواقعی

ایردراپ چیست؟ ایردراپ درواقع روشی برای معرفی و شناخت توکنها و ارز های دیجیتال جدید می باشد که به کاربران شان در ازای انجام کارهایی از جمله زیرمجموعه گیری ، پیوستن به شبکه های اجتماعی و کامیونیتی شان ، بخشی از توکن های خودرا بصورت رایگان در اختیار شان قرار می دهد.

پامپ و دامپ

یکی دیگر از روشهای کلاه برداری در دنیای کریپتو ، پامپ و دامپ می باشد بطوری که شخص کلاهبردار  ، توکنی را در صرافی های غیرمتمرکز لیست می کند و به شما می گوید این توکن در فلان تاریخ و فلان ساعت  توسط نهنگ ها و روبانهای خارجی پامپ میشود و از شما میخواهد در تاریخ و ساعت  مشخصی  آنلاین باشید و منتظر باشید تا زمان خرید آن توکن به شما اعلام شود و پس از اعلام زمان مشخص ، به شما گفته میشود که این توکن می تواند سودی چند برابری و بالای 1000 درصد داشته باشد و شما را برای  خرید آن ترغیب می کنند .

پس از  لحظاتی نیز  با دستگاری و روشهای حرفه ای ، به میزان مشخصی پامپ می شود و شما مقداری از آن  توکن خریداری  می کنید و به خود وعده سود 1000 درصدی می دهید و اتفاقا آن توکن تا چند هزار درصد هم  رشد می کند و تا اینجای کار همه چیز خوب به نظر می رسد اما قسمت تلخ ماجرا زمانی اتفاق می افتد که فصد فروش توکن های تان را داشته باشید با خطا مواجه میشود و اینجاست که متوجه میشوید چه کلاهی سرتان رفته و دیگر کار  از کار گذشته و کلاهبردار پول حاصل از فروش توکن های خود را دریافت میکند در حالیکه خریداران امکان فروش توکن های  شان را ندارند.

بازی ها و اپلیکیشن

بازی هایی هم با هدف کلاهبرداری و سواستفاده از کاربران ایجاد میشوند و این بازی ها معمولا سرمایه کاربران را هدف قرار نمی دهند و بیشتر از طریق نمایش تبلیغات توسط شما کسب درامد می کنند برای مثال یکی از رایج ترین بازی های این چنینی بازی تاپ ریچ میباشد که با رسیدن به مرحله 80 به شما 50 دلار پاداش می دهند اما تا رسیدن به این مرحله چندین برابر این مبلغ را باید هزینه اینترنت بدهید چراکه برای پیشرفت در این بازی باید تبلیغات ببینید و با دیدن تبلیغات می توانید گردونه شانس را بچرخانید و همچنین  برای خرید ماشین ها باید تبلیغات ببینید .

این بازی ها اکثرا کلاه بردار بوده و فقط  از طریق نمایش تبلیغات گوگل ادز کسب درآمد می کنند و  نیازی به سرمایه  گذاری ندارند اما وقت تان را گرفته و هزینه اینترنت تان را افزایش می  دهند.

توصیه می کنیم به هیچ عنوان چنین  بازی  ها و برنامه هایی را نصب نکنید.

راه های تشخیص پروژه ها و سایت های اسکم

در این بخش به بررسی راه های تشخیص پروژه های اسکم می پردازیم و روشهایی برای شناخت پروژه های اسکم معرفی می کنیم  تا بتوانید پروژه های خوب و  مطمین را از پروژه های اسکم و کلاه بردار تشخیص دهید و دچار ضررهای مالی نشوید.

– سود بیش از حد معمول

پروژه هایی که وعده سود های نامتعارف می دهند (برای مثال روزانه 5 درصد یا ماهانه 10 الی 30 درصد) – توجه داشته باشید هر شخص ، شرکت و پروژه ای به شما وعده سود های این چنینی داد حتی اگر ایلان ماسک  که پولدار ترین شخص روی زمین هست هم چنین وعده ای داد ، به آن اعتماد نکنید چرا که هیچ کاری نیست که بتوان برای مدت طولانی ، چنین سودهایی پرداخت کرد. درواقع اگر سایتهایی که ادعای پرداخت سود روزانه 5 درصد دارند ، بتوانند یک سال دوام بیاورند (که نهایتا عمر این سایتها 1 الی 3 ماه است) سود سالانه ای که باید پرداخت کنند حدود 2 هزار درصد می شود.  به عنوان مثال اگر شما در سایتی با سود روزانه 5 درصد سرمایه گذاری کنید و این سایت بخواهد یک سال کار کند باید به شما 50 میلیون تومان سود بدهد . به نظر شما آیا چنین چیزی واقعا شدنی است ؟

به نظر من معقول ترین سود قابل پرداخت نهایتا 15 الی 20 درصد بصورت سالانه می باشد و اگر هر پروژه ای بیشتر از  این حد سود داد ، شک نکنید صد درصد کلاه بردار است و اگر  هم با هدف کلاه برداری  هم فعالیت نکنند ،  به زودی مجبور میشوند برای جلوگیری از متضرر شدن مجبور به انحلال شرکت میشوند و یا اگر خارج  از  کشور  باشند هم سایت را  از دسترس خارج می کنند .

– مدت زمان فعالیت و عمر دامنه 

یکی از  عوامل مهم در تشخیص معتبر بودن یک سایت ، مدت زمان فعالیت و طول عمر دامنه آن می باشد. البته توجه داشته باشید ، این مورد به تنهایی کافی نیست اما  می توان در  کنار سایر فاکتورها به آن توجه داشته باشیم.

اگر میخواهید معتبر بودن یک سایت را مورد  بررسی قرار دهید  ، برای تشخیص طول عمر دامنه عبارت domain age checker را در گوگل سرچ کنید و یا با سایت

https://www.duplichecker.com/domain-age-checker.php

عمر دامنه را مورد بررسی قرار دهید. برای مثال عمر دامنه آگهیفای را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید. توجه داشته باشید ،قدمت سایت آگهیفای بیش از 2 سال می باشد و سایت از دو سال قبل با دامنه agahify.ir فعال بوده و به دلیل نیاز به دامنه بین المللی ، حدود 4 ماه قبل تصمیم به ثبت دامنه agahify.me گرفته شد و این دامنه خریداری شد.

به دلیل قفل بودن نمایش تاریخ ثبت دامنه در سایت ایرنیک (کارگزاری ثبت دامنه ملی ir) ، معمولا سایتهای whois و age checker قادر به تشخیص عمر دامنه های ir نیستند برای همین نتوانستیم عمر دامنه agahify.ir را بررسی کنیم.

آگهیفای | چگونه سایت و پروژه های اسکم را تشخیص دهیم ؟ ( به همراه لیست پروژه های اسکم )

-دامنه غیر روند و یا پسوندهای ناشناخته

همان طور که میدانید دامنه های com – org – net – info و … جزو دامنه های مطرح و  معتبر می باشد  که مورد قبول کل دنیا هستند و سایتهای زیادی ازاین دامنه ها استفاده می کنند و سایت مدنظر  شما باید دارای یکی  از این پسوند ها باشد و اگر سایت مذکور دارای دامنه با  پسوند های دیگری  بود ، با احتیاط  عمل  کنید. یکی از این دامنه  ها .vip می باشد که اخیرا نیز سایت اتو با این پسوند فعالیت میکرد.

یکی دیگر از این دامنه ها .cc می باشد که سایت shared88.cc از این پسوند استفاده می کرد. سایتهای کلاهبردار ، در توجیه استفاده از این دامنه ، ادعا می کنند که این دامنه مخفف crypto currency میباشد و برای سایتهای حوزه رمز ازرها مورد استفاده قرار می گیرد  در حالیکه این دامنه ، به عنوان دامنه محلی برای یکی از جزایز استرالیا به نام کوکوز می باشد و این دامنه مخفف نام این منطقه می باشد. همان طور که دامنه ملی ایران ir و مخفف ایران می باشد. پس به هیچ عنوان گول این چنین کلاه بردارانی  را نخورید.

نکته بعدی که در مورد  دامنه سایت باید بدانید این است که معمولا شرکتها و سایتهای معتبر ، از دامنه های روند ، کوتاه و جمع و جور استفاده می کنند و اگر  دامنه ای را دیدید که شامل حروف بود  ، شک نکنید که این سایت کلاه بردار  است. برای مثال timon55.com – shared88.cc – eprice99.com و … .

نکته مهم تری که در زمینه نام دامنه باید بدانید این است که حتما در مورد آن تحقیق کنید تادر صورتیکه سایتی از نام یک سایت ، شرکت ، فروشگاه و برندی سواستفاده کرد متوجه شوید. برای  مثال سایت refund.ottogrp.vip از نام گروه تجاری  اتو با آدرس https://www.ottogroup.com/ سواستفاده می کند.

 

– بررسی موقعیت و اطلاعات تماس

از دیگر فاکتورهای قابل بررسی ، اطلاعات شرکت / دفتر کار و راه های ارتباطی می باشد که باید  به طور دقیق بررسی شود و درصورت وجود راه های ارتباطی معتبر و نداشتن دفتر و شرکت ثبت شده از سرمایه گذاری در آن سایت اجتناب نمایید.

به این نکته هم توجه داشته باشید که اطلاعاتی از جمله آدرس ، مجوز و اسناد ، راه های ارتباطی و … را می توانند بصورت فیک و غیرواقعی در اختیار تان قرار دهند ، برای مثال اخیرا سایت شیرد88 مجوزهایی با فتوشاپ ساخته بودند و در سایت بارگزاری کرده بودند و از این طریق توانستند اعتماد افراد زیادی را به  دست آوردند در  حالیکه ما با مشاهده این تصاویر به غیر واقعی بودن آن پی برده بودیم و حتی برای اطمینان بیشتر با مدیران فروشگاه هایی که  شیرد88 ادعای داشتن قرارداد با آنها  را داشت  نیز مکاتباتی داشتیم و از فیک بودن مجوزها مطمین شدیم و در گروه های  شان ، در پی وی کاربران ، اطلاع رسانی کردیم.

– بررسی بازی و اپلیکیشن ها در گوگل  پلی و اپ استور

اگر میخواهید از معتبر بودن بازی  و اپلیکیشن ها مطمین شوید ، بررسی کنید و ببنید آیا اپلیکیشن مورد نظر تان  در گوگل پلی و اپ استور منتشر شده یا خیر اگر منتشر نشده باشد به احتمال خیلی زیاد معتبر نبوده چراکه گوگل پلی و اپ  استور ، روی امنیت کاربران شان حساس اند و به هر برنامه  و بازی ای به  راحتی  اجازه انتشار نمیدهند .

از طرفی اگر بازی / اپلیکیشنی هم در این استورها منتشر شد ، میتوانید تعداد نصب ، نظرات و امتیازات آن را مورد بررسی قرار دهید.

– استعلام  از سایت های اسکم چکر

سایتهای زیادی هستند که به شما این  امکان را می دهند تا معتبر و یا نامعتبر بودن یک سایت را مورد  بررسی و ارزیابی قرار دهید که برخی  از  معروف ترین سایتهای این حوزه اسکم ادوایز ، اسکم وید ، تراست پایلوت و … میباشند.

فهرست پروژه های اسکم / مشکوک

توجه : لطفا درصورتیکه قصد دارید تا در مورد وضعیت پروژه ای اطلاعات کسب کنید ، ابتدا نام فارسی و لاتین پروژه را در جدول زیر جستجو کنید و درصورتیکه موجود نبود  ، از طریق نظرات همین پست ، نام و آدرس دقیق پروژه را ارسال کنید تا مورد بررسی قرار گیرد. (از ذکر نام پروژه به  تنهایی اجتناب کنید چرا که پروژه هایی که آدرس سایت / قرارداد  ، لینک دانلود اپلیکیشن ، آیدی روبات و … شان درج  نشود ، مورد  بررسی قرار نخواهد  گرفت. )

* سایت شیرد / شارد / shared88.cc

این سایت به تازگی از دسترس خارج شده و روش کار آن بدین صورت بود که باید ابتدا یکی از 4 سطح کاربری را خریداری کنید تا بتوانید متناسب با آن ، روزانه تعدادی تبلیغ مشاهده کنید و به ازای هریک مبلغی دریافت نمایید. این سایت ادعا می کرد که با فروشگاه های اینترنتی مطرح و  معروفی از جمله آمازون ، ایبی و دو فروشگاه عربی به نام های سوق و نون همکاری داشته و به شما در ازای تماشای محصولات این فروشگاه ها پاداش تعلق می گرفت.

ما به محض اینکه این سایت توسط یکی از آشنایان به ما معرفی شد ، مشکوک شده و به تحقیق در مورد آن پرداختیم و حتی برای اینکه با جزییات بیشتر سایت آشنا شویم ،  اقدام به فعالسازی پلن وی ای پی 1 نمودیم و مدتی در سایت فعالیت کرده و عضو گروه های واتساپ و تلگرام آن شدیم . پس از اینکه از کلاهبردار بودن طرح این سایت مطلع شدیم ابتدا به پی وی افرادی که عضو گروه ها بودند مراجعه نموده و نسبت به کلاه بردار بودن سایت هشدار دادیم و از آنها خواستیم تا افراد جدید را به سیستم معرفی نکنند و همچنین سرمایه خود را  افزایش ندهند و از افزایش سطح کاربری ، اکیدا پرهیز کنند.

البته ناگفته نماند که افراد زیادی ما را در این گروه ها بلاک کردند و به مدیران این گروه ها ، گزارش دادند که منجر به حذف ما از گروه ها شده و نتوانستیم ، افراد بیشتری را از کلاه بردار بودن این سایت مطلع کنیم و اقدام به نگارش مطلبی در مورد این سایت نموده و در سایت آگهیفای منتشر نمودیم که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این سایت می توانید روی لینک زیر کلیک کنید و مقاله فوق را  بصورت  کامل مطالعه نمایید.

جزییات کامل از کلاهبرداری سایت shared88.cc

این سایت چند روز پیش بسته شد و  متاسفانه سرمایه افراد زیادی در این سایت از بین رفت.

* سایت اتو refund.ottogrp.vip

این سایت نیز حدود یک ماه پیش بسته شد و کاربران زیادی در این سایت سرمایه خود را ازدست دادند. روش کار  این سایت بدین صورت بود که باید سرمایه گذاری می کردید و با سرمایه خود کالاهایی را  بصورت مجازی خرید و فروش می کردید و از این طریق روزانه مقداری سود کسب می کردید .

نام این سایت که به منظور فریب کاربران ، از نام یکی از شرکتهای معتبر سواستفاده شده است باعث میشد تا کاربران گمان کنند که این سایت متعلق به آن شرکت است و راحت تر به ان اعتماد کرده و سرمایه گذاری می کردند.

* سایت ایرانی مای درآمد mydaraamad.com

کاربران زیادی در مورد  این سایت از ما پرسیده بودند که آیا سایت مای درآمد کلاه بردار است یا  نه که در ادامه قصد داریم در این باره توضیح دهیم . این سایت یک سایت فروش پکیج و آموزش کسب درآمد می باشد که به گفته خودشان ، آموزش های شان در مورد کسب درآمد از طریق  کپی تریدینگ می باشد که می بایست ابتدا مقدار تتر در حساب خود در نرم افزار شارژ کنید ، سپس فهرست تریدرها را مشاهده کنید و ازبین شان ، آنهایی که سود و معاملات بیشتری داشتند را انتخاب کنید ترید های آنها با تنظیماتی که در نرم افزار انجام میشوید بصورت خودکار برای شما نیز انجام  میشود و سود می کنید .

در کل اگر بخواهیم اسکم یا معتبر  بودن این سایت را بررسی کنیم ، می توان گفت روشی  که سایت ارائه میدهد اگر واقعا کپی تریدینگ باشد و سایت و اپلیکیشنی که این کار  را انجام میدهد ، معتبر باشد ، می توان به آن اعتماد کرد اما به دلیل اینکه نام اپلیکیشن تا زمان خرید پکیج مشخص نیست و از طرفی هزینه زیادی برای تهیه  پکیج باید پرداخت شود (1/5 میلیون  تومان) و همچنین نیاز به سرمایه اولیه 10 الی 100 دلار ، توصیه می کنیم برای کسب درآمد از طریق کپی تریدینگ ، از افرادی که دانش کافی در این زمینه دارند ، کمک بخواهید تا سایت و اپلیکیشن های معتبر که تریدر های حرفه ای در آنها فعالیت می کنند و ریسک پایین تری دارند را به شما معرفی کنند.

همچنین شما می توانید با جستجوی عبارت “copy trading” در گوگل پلی نیز به چنین اپلیکیشن هایی دست یابید که می توانید با بررسی نظرات درج شده در مورد برنامه ، نصب برنامه و بررسی نحوه کارکرد و … برنامه نسبت به معتبر بودن آنها مطمین شوید سپس نسبت به سرمایه گذاری و فعالیت در این اپلیکیشن ها اقدام نمایید. همچنین ابتدا با حداقل سرمایه مورد نیاز کارتان را شروع کنید .

درصورتیکه مدیران این سایت ، این بخش از مقاله را مشاهده نموده اند ، می توانند اسم و ادرس سایت / اپلیکیشنی که در سایت شان  معرفی نموده اند را  ارسال کنند تا بررسی شود و درصورت معتبر بودن اپلیکیشن ، نسبت به ویرایش این بخش از مقاله اقدام شود.

 

 

لطفا اگر سایت و پروژه ای میشناسید که در مورد اسکم بودن آن شک دارید ، با ما در میان  بگذارید تا مورد بررسی قراردهیم. برای این کار اسم و آدرس کامل سایت را در قسمت نظرات اعلام کنید و از ذکر نام سایت یا پروژه به تنهایی پرهیز کنید چراکه ترتیب اثر داده نخواهد شد.

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *